Op de boerderij ?

La Martinette - Crêt du Bœuf - Marais des Tavernes
19 km - 1100 m stijgen - 800 m dalen 

Vertrekken uit de knusse warme gîte, deze morgen, was tegelijk erg lastig en zeer simpel. Gewoon iedereen een afscheid toeroepen, de regenkleding aan en hop, vertrekken.

De eerste klim was langs een werf van EDF. Ze leggen hier een micro-waterkrachtcentrale  aan (1.2 MW). De plek is ideaal voor hen : de drukbuis komt onder een bestaand wegje langs de beek, en de turbine komt in of vlak bij de centrale van Fond de France die ze toch al hebben. Qua pad is het dit jaar troosteloos natuurlijk. 
Na het skistationnetje van Le Pleynet ging het veel beter. De piste naar Crêt du Bœuf is gemarkeerd als winters sneeuwschoenenpad ; ik vond het een erg mooi zomerpad door het bos. Veel aangenamer dan de andere paden die de skipistes dwarsen.

Na Crêt du Bœuf (geen koebeest te zien) volg ik de lange kam naar Crêt du Poulet (de Refuge op die plek heeft een kippenren).
De mist trok eindelijk open en tegen de middag stopte het zowaar met regenen. Mysterieuze uitzichten op de Chartreuse links en op een stuk van de Belledonne rechts.

Na een korte pauze in de Refuge du Crêt de Poulet daal ik nog een 300 m af. Bij het veenmoeras van Les Tavernes staat een rustieke jachthut. Terwijl ik dit schrijf twijfel ik :
- binnen is het niet zo netjes. Sporen van muizen en een vuur is nodig om het klamme gevoel te verdrijven,
- buiten in de tent kan ook, maar daar worden al een half uur lang allerlei woeste everzwijn geluiden gefabriceerd. 

Dent de Crolles en Crêt de Bellefont in Chartreuse
Meer informatie : 
Berghutten in de buurt : Refuge du Crêt du Poulet. Bivakhut Cabane des Tavernes.

Reacties

Populaire posts van deze blog

De Franse Alpen dwarsen vanuit Briançon

8 dagen Aiguilles Rouges en Dents du Midi

Aiguilles Rouges en buren doorkruisen