Vluchten voor de drukte

Maandag 17 juli
Sales - Anterne - Lac de Pormenaz
15 km 850 m+ 850 m- 7h

Het opstaan en inpakken verloopt vlekkeloos. We raken mooi op het afgesproken uur klaar, zonder stress.
Nog even bij de bron langs voor een voorraadje water en we zijn vertrokken. 

Eerst bergaf. Een heel mooi stuk, langs enkele sprookjesachtige watervallen, 4, elk met een heel ander uitzicht. 

Dan de eerste klim, naar Collet d'Anterne. We dachten dat het wat minder druk zou zijn - noppes. Op de Collet genieten we van het wijds uitzicht op Samoëns. En van een paar minuten supergoed internet. 

Na de Collet gaan we offroad. Het GR5 pad is veel te druk. We volgen een reeks diersporen langs de rivier, die hier een soort glijbaan volgt op de leisteenrots. Dan de laatste uitloper van de Lapiaz van gisteren (de Désert de Platé). En ver voorbij de hut komen we uit bij de geheime kant van Lac d'Anterne, waar het meer gewoon overloopt in een gat in de grond.

Ook vandaag een tweede middagpicknick, deze keer met winddichte jassen aan. Wolken, harde wind, golven met schuimkopjes op het meer.

Op de klim naar de Col d'Anterne en de afdaling naar de hut zitten we weer in de drukte. De GR5 is nu eenmaal populair. We kruisen twee paters in habijt, een moeder met kinderen van 3 en 5, een tiental yankees,... die allemaal willen bivakkeren. 
De Mont Blanc komt weer subliem in beeld. Maar nog steeds met die wolkenlaag op 4500 m die de top onzichtbaar maakt. 

Wij kiezen voor een rustige plek met veel uitzicht. Niet op de Mont Blanc deze keer, wel op de Aravis. Zwemmen doen we in het Lac du Croissant ; op de kaart heet het anders, maar de naam is erg logisch.






Reacties

Populaire posts van deze blog

Een kletsnatte 5-daagse in de Bauges

8 dagen Aiguilles Rouges en Dents du Midi

Aiguilles Rouges en buren doorkruisen