Einde met tromgeroffel

Vrijdag 21 juli 
Lac d'Ottans - Van - Gorges de Dailey - Salvan
13.5 km - 200 m+ 1250 m- 4h30

We stonden op met blauwe lucht, een prachtig fotogeniek licht op de Tour Salière en een behoorlijke scepsis over het weerbericht dat voor de hele dag regen had ingepland. 
Een 2-tal uur later keerden we om tijdens een knallend onweer. Geen weer om hoge cols, laat staan een wandeling op een rotskam te doen.

Dus naadloos overschakelen op het regen programma. De stuwdam was een saai stuk, maar dan volgt een heel gevarieerde afdaling door een groene vallei met typische Zwitserse chalets en paden met veel laddertjes.

De climax was de Gorges de Dailey, zo'n typische kloof vol watervallen die voor de 19e eeuwse toeristen is voorzien van trappen en brugjes. Ze is tientallen jaren verwaarloosd en nu hersteld door vrijwilligers. En gratis - geen stomme toeristenval.

Niemand had spijt van dit alternatief : het bleef de hele dag buiig, met af en toe een stel donderslagen. De geplande afsluiter, via Col de Gollets en Sex des Granges, is bij dit weer écht geen optie.
 
We komen vrij vroeg aan in de kleine camping van Médattaz, een gehuchtje van Salvan. We hadden net iets meer verwacht van de trekkersweide. Maar geen probleem : ondertussen zijn we allemaal experts geworden om de tent op keiige en hellend terrein te zetten zonder dat we daarbij aan slaapcomfort moeten inleveren. De douche, het internet, het terras met drankjes, ... zijn allemaal zeer welkom. 's Avonds genieten we samen van een kaasfondue of rosti. 

Een heel positieve reis, zonder accidenten, met goeie timing van het slecht weer en een heel aangenaam gezelschap. Bedankt Josse, Paul, Bram, Paul, Hanne, Annelies en Mark.




 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Een kletsnatte 5-daagse in de Bauges

8 dagen Aiguilles Rouges en Dents du Midi

Aiguilles Rouges en buren doorkruisen