Als vogeltje was je hier al veel vroeger

zondag 23 juli
Susanfe - passerelle de Belle Étoile - Lac d'Anthème - Lac de Soi
16 km 1150 m+ 950 m- 7h

Opstaan ging snel. Als er twee ondeugende nieuwsgierige geitjes aan zowat alles dat je bijhebt snuffelen, kan het echt snel gaan. 

Het begint met een stevige afdaling. Susanfe is een soort hangende vallei dus het pad naar de vallei loopt over een reeks richels dwars door een 300 m hoge rotswand.

De rode draad vandaag zijn de babbels met schaapherders. Toeristen zonder honden zijn voor hen een aanvaardbare hinder, toeristen met honden zijn een ongelofelijke pest. Van de tweede herder hoor ik dat maandag de grote verhuisdag is : alle schapen gaan naar de hoogste weide. Vandaag ruimt hij samen met wat vrienden een km of zo afsluiting op. Ik pas op zijn vraag en met veel empathie de afdaalroute van morgen aan. Toeristen die in tegenrichting wandelen zijn blijkbaar ook serieus storend.

Het wandelen is simpel : aan de noordzijde van de Dents de Midi zitten een hele reeks uitlopers en telkens een valleitje ertussen. Na de forse klim naar Lac d'Anthème - middagpicknick - is het steeds vallei in / vallei uit. Min of meer horizontaal - enfin de hele tijd op en neer dus. Op 5 km vogelvlucht doe ik meer dan het dubbele en moet ik zo'n 1250 m+ verteren. 

Lac de Soi heeft een aantal verassingen. 
Uiteraard een mooi bergmeer aan de voet van de kalksteenwand van de Dents de Midi. En zicht tot Montreux aan het meer van Genève. Maar ook een geheimzinnige stenenlegger die hier allerlei creaties (poorten, zuilen, mozaïeken, een zitkamer, een zwembadje, een fontein,...) maakte.

Vannacht wordt wellicht een test voor de tent. Regen, wind, misschien onweer en hagel. Dat is later. Eerst genieten van een dip in het meer (brrrr!) en van het zonnetje. 

Mijn eerste doel - slapen in de hut van Chalin - was onrealistisch. Dat is nog eens een valleitje verder (100 a 150 m op en neer) en dan nog eens naar 2500 m klimmen. Met het risico dat morgen de felle wind en onweer een afdaling flink uitstellen.





Reacties

Populaire posts van deze blog

Een kletsnatte 5-daagse in de Bauges

8 dagen Aiguilles Rouges en Dents du Midi

Aiguilles Rouges en buren doorkruisen