Wandelen met de handen

Col de Bellefont - Dent de Crolles - Pravouta - vrijdag 7 oktober - 900 m+ 1000 m- 13 km
Extraatje Sangle / Arche de l'Aiguille : 75 m+ 75 m- 1 km

De ochtendrituelen gaan hoe langer hoe vlotter. Als het echt had gemoeten waren we na een dik uur al vertrokken. En de groep is een veel hechtere groep geworden dan bij de start. Bv. de noodoplossing om het onvindbare lekje in Hanne's slaapmatje op te vangen met de zitmatjes van enkele deelnemers, loopt vlekkeloos.

Het eerste uur was gewoon terugdraaien van wat we gisteren deden. Klimmetje, gems bewonderen, Mont Blanc groeten, afdalen, water bijtanken. 

Dan begon de fun. Alle mogelijke klauterpassages die je kan voorstellen. Eigenlijk een overdosis. Het pad door de Chaos van Bellefont en later op de dag ongeveer het pittigste stuk GR van de hele Chartreuse. Maar daarbovenop nog de Sangle de l'Arche de l'Aiguille en de Dent de Crolles. Omhoog weliswaar langs de brede normaalroute die honderden stappers en lopers per dag nemen. Maar bergaf langs het panoramisch pad, heel mooi en ruig, maar op het einde pittiger dan ik zelf had verwacht.

Iedereen vond het prachtig en iedereen verteerde de overdosis blijkbaar goed. De Dent de Crolles (2062) was een fraaie top, met opnieuw een ongewoon helder panorama in alle richtingen. We zijn echt verwend geweest door het weer : zo zonnig en helder, de hele week lang, dat was echt een dikke cadeau.

Het laatste bivak van de reeks is bij de Habert de Pravouta. Een prachtig heropgebouwde historische bergboerderij. We slapen allemaal in de tent, maar het deed deugd om na de zonsondergang nog even uit de wind, bij het haardvuur te zitten.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Een kletsnatte 5-daagse in de Bauges

8 dagen Aiguilles Rouges en Dents du Midi

Aiguilles Rouges en buren doorkruisen