Slipsliding away - zonder Paul Simon

Chalet Gorgeat - Le Pellat - Entremonts-le-Vieux - zondag 2 oktober - 750 m+ 750 m- 12.5 km - Extraatje 250 m+ 250 m- 7 km

Op 1 oktober was de hele groep één voor één de lounge van het station van Chambéry binnengedruppeld. Een kwartiertje met de taxi bracht ons naar de rand van de Chartreuse. En nog een kilometertje verder waren we helemaal ondergedompeld in het woud. 

We bivakkeerden bij Chalet de Gorgeat. Een klein stenen schuilhutje dat door "Personne" was aangekleed met een aantal fraaie schilderijtjes. Ideaal om ondanks regen ons kennismakingsdineetje gezellig en droog te kunnen doen. 

De meteo beloofde droger weer. Maar pas na een nacht met regen en mist. We vertrokken dus met 8 natte tenten (niemand koos voor de optie om in de hut te slapen en tenten delen zie ik de eerste paar dagen niet lukken - in deze groep lijkt iedereen nogal op zijn privacy te staan).

's Morgens was al snel duidelijk dat we het bos moesten delen met jagers. Voor de zekerheid deed ik als koploper een oranje hesje aan en deden we rugzakcovers in alle mogelijke felle kleuren op. De jagers die we aanspraken waren cool en het was het helemaal OK wat we deden. Wat een verschil met de nerveuse toestanden in de Ardennen.

De klim naar de Pellat liep vlot. Het lastigste was de afdaling. Natte klei is stukken erger dan bruine zeep. Wie skibenen heeft, bracht het er wat minder slecht van af. Modder op de broek voor bijna iedereen dus.

De middagbreak was bij de bron van Chalets de Joigny. Op een pad waar nog een aantal families van Chambéry hun zondagmiddagpicknick kwamen doen. 

Tegen een uur of vier bracht een relaxe afdaling ons bij een kleine knusse camping. Prijs / kwaliteit is die absoluut zeker in de top 10 van Frankrijk. We worden hier echt verwend. Prima douche, gezellige living met snorrend huiskat, bakkertje voor wie een lekker ontbijt wil...

Met Leen deed ik nog een extraatje. De rest had allerlei uiteenlopende redenen om voluit van de camping te genieten. Wij deden de wandeling van de kloof en watervallen van de Cozon (een aanrader) en de ruïnes van het oudste kasteel van de graaf van Entremonts (viel tegen, er is bijna niets meer van over).



Reacties

Populaire posts van deze blog

Een kletsnatte 5-daagse in de Bauges

8 dagen Aiguilles Rouges en Dents du Midi

Aiguilles Rouges en buren doorkruisen