Door de Black Gate van Lord of the Rings (of wat er van overschiet)

Moëde - Passage de Dérichoir - Désert de la Platé - donderdag 22 september - 1175 m+ 750 m-

Na drie vrij zware etappes besloot ik het vandaag wat relaxer te doen. Achteraf bleek dat vooral uit het royale aantal pauzes om te genieten en om te kletsen met locals en andere tent- of berghut-trekkers.

Het eerste deel was ook relax : rustig stijgen tot de berghut, rustig afdalen op een breed pad tot Ayères, een gehuchtje tussen koeienweiden en bos. 

Het tweede deel, de passage de Dérochoir was andere koek. Een steile opwarming, dan een onwaarschijnlijke passage tussen de rotswand rechts, en een heel stuk dat van die rotswand was afgegleden, links. Een enorme poort, waar trollenlegers elkaar met stenen hadden bekogeld.
En het werd nog pittiger, met een stuk dat meer rotsklimmen dan stappen was. Een 100 m stijgen door een steile helling met staalkabels en dikke roze touwen als hulpmiddel.

Dit bracht ons in de hoogvlakte van Platé. Allemaal stevige kalk, soms bedekt met aarde en gras, maar veel vaker bloot en vol erosiegootjes. Dit heet een lapiaz, en komt wel vaker voor in kalkgebied, maar nergens zo immens als hier.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Een kletsnatte 5-daagse in de Bauges

8 dagen Aiguilles Rouges en Dents du Midi

Aiguilles Rouges en buren doorkruisen